Aday memurlar yıllık izin kullanabilir mi?
Yukarıdaki hükümler çerçevesinde; Devlet memurluğuna girmeden teğmen rütbesinde görev yapan ve muvazzaf askerlik hizmetine ek olarak 657 sayılı Kanun hükümlerine göre bir yıl hizmeti bulunan memur adayına yıllık izin verilebilir.
Asalet tasdik olmazsa ne olur?
Adaylık süreci sonunda, memur adayının genel izlenimi ve başarısız dönemi nedeniyle asalet belgesi onaylanmayabilir. Bir kişinin asaletinin onaylanmaması, somut delillere dayandığı sürece hukuki bir sorun teşkil etmez. Bu durumda kişi kurumdan serbest bırakılır.
Asaleti tasdik olmayan memur ücretsiz izin alabilir mi?
Cevap: Devlet memurluğu adaylarına, astsubaylar gibi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren yirmi dört aya kadar aylıksız izin verilebilir.
Asaleti tasdik olmayan memur ne demek?
Devlet memuru adaylık prosedürünü düzgün bir şekilde tamamlama ve baş memur statüsünü alma sürecine asalet belgesi denir. Başvuru sürecinde, memur statüsüne uygun olmayan davranış ve tutumlar, başarısız eğitim ve disiplin cezaları adayın devlet memurluğundan çıkarılmasına yol açacaktır.
1 yıl dolmadan yıllık izin kullanabilir mi?
Yasaya göre, ilk yılını doldurmamış bir çalışan izin kullanamaz. Ancak işveren isterse, çalışanlarının bir yıl sonra hak ettikleri izin günlerini avans olarak kullanmalarına izin verebilir. Yetki tamamen veya kısmen kullanılabilir. Bu tamamen işveren ve çalışanın anlaşmasıyla mümkündür.
Yeni memur ne zaman yıllık izin kullanabilir?
Memur olarak işe başlayan herkes bir yıllık hizmetten sonra yıllık izne hak kazanır. Bir yıllık hizmeti tamamladıktan sonra, memur adayları tatil haklarını cari yıl için kullanabilir veya bir sonraki yıl için birleştirebilir.
Memurun asaleti kaç yılda olur?
Süre: Adayın memurluk süresi en az bir yıl, en çok iki yıldır. Memur adayı memurluk süresi içinde başka bir kuruma nakil edilemez. Statü: Aday memur olarak atandığı tarihten itibaren memur olarak çalışır ve asalet belgelerinin onaylanmasına kadar maaşında artış olmaz.
Aday memurun asaletini kim onaylar?
Maddede, “Adaylık süresi içinde stajını başarıyla tamamlayan adaylar, disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin uygun görüşü üzerine onay tarihinden itibaren başmemurluk kadrosuna atanır.” ifadesi yer almaktadır. Başmemurluk kadrosuna nakil tarihi, başvuru süresinin bitiminden önce olamaz.” Hükümler fiyata dahildir.
Asaleti tasdik olmayan memur tayin isteyebilir mi?
Yukarıda belirtilen tebliğe göre, memuriyete sınavla aday olup da asaletleri tanınmadan önce istifa edenler, ayrıldıkları süre içerisinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları ihlal etmemiş olmak kaydıyla yeniden atanabileceklerdir.
Memur 2 yıl ücretsiz izin alabilir mi?
Madde 108(E) şöyle diyor: ‘Bir memura, yıllık izin için esas alınan süreler bakımından beş yıllık hizmeti tamamlamış olması koşuluyla, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir. Memur, hizmet süresi boyunca ve iki defadan fazla olmamak üzere iznini kullanmak için başvuruda bulunabilir.’
Memurun yıllık izin talebi reddedilebilir mi?
Yetkililerin hak sahibi oldukları yıllık izni “üstlerinin uygun gördüğü zamanlarda” kullanmalarına izin verilir. Söz konusu düzenleme, üstlere iznin ne zaman alınabileceğini belirleme yetkisi verir. Bu yetki, hiç kullanılamayacak şekilde kullanılamaz.
Memur 5 gün 5 gün izin alabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.
Aday memur istifa ederse kaç yıl memur olamaz?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun olarak yazılı başvuruda bulunarak istifa eden (istifa eden) kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır.
Aday memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?
Bir memur adayı kaç gün işe gelmezse işten çıkarılır? 1 veya 2 gün mazeretsiz işe gelmemesi durumunda maaşında indirim, 3 ila 9 gün mazeretsiz işe gelmemesi durumunda ise maaş kademesinin geri alınması söz konusudur. Her iki durumda da memur adayı Kanunun 57. maddesi uyarınca iş akdinin feshedilmesi söz konusu olacaktır.
Asaleten atanma şartları nelerdir?
a) 5300 ve üzeri ek göstergeli 1. derece kadrolar için en az 12 yıl, b) 5300’den az ek göstergeli 1. ve 2. derece kadrolar için en az 10 yıl, c) 3. ve 4. derece kadrolar için en az 8 yıl hizmet ve yükseköğrenim şartı aranır.
Sözleşmeli memur ilk yıl izin kullanabilir mi?
Sözleşme yılı içerisinde bir yılını dolduran çalışanlar o yıl için yıllık izinlerini kullanabilirler. Sözleşmeli personel, cari yılda kullanılmayan iznini bir sonraki yıla devredemez.
Aday memur idari izin kullanabilir mi?
Memur olarak işe başlayan herkes bir yıllık hizmetten sonra yıllık izne hak kazanır. Ancak yıllık izne hak kazanamayan memur adaylarına, amirleri uygun görürse mazeretleri temelinde 10 güne kadar mazeretli izin verilebilir.
Stajyer yıllık izin hakkı var mı?
Stajyerler yıllık izin hakkına sahip midir? Bir şirkette stajyer, stajyer adayı veya stajyer olarak çalışan herkes yılda 1 ay ücretli izin hakkına sahiptir. Ayrıca mazereti kabul edilenler, okul müdürünün görüşüne bağlı olarak bir aya kadar ücretsiz izin alabilirler.
Aday memur hangi durumlarda memurluktan atılır?
Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.