Tüm vücut ağrısı için hangi doktora gidilir?
Hastanelerde veya diğer sağlık kuruluşlarında çeşitli nedenlerle vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan, nedeni bulunamayan kronik ağrılar ve şiddetli ağrıların tanı ve tedavisinin yapıldığı bölüme algoloji (ağrı) polikliniği denir.
Sağlık kontrolü için hangi doktora gidilmeli?
Kontrol sırasında kişinin genel sağlık durumunu belirlemek için kan basıncı, ateş, kalp hızı ve solunum hızı ölçülür. Daha sonra kan ve idrar örnekleri istenir. Daha sonra kardiyoloji, pulmonoloji, dahiliye, nöroloji, KBB, jinekoloji ve üroloji gibi birçok uzmanlık alanından doktorlarla konsültasyonlar yapılır.
Aşırı yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gidilir?
Bu durumun önüne geçmek için mutlaka Dahiliye Anabilim Dalı’na zamanında başvurulması gerekmektedir.
Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
Bel ve kalça ağrısı ortopedi, travmatoloji ve fizyoterapi alanlarındaki hekimlerin ilgi duyduğu konulardır. Belden kaynaklanan ve kalçaya ve bacağa yayılan ağrı da beyin cerrahları tarafından değerlendirilebilir.
Bütün kemiklerim ağrıyor neden?
“Kemik ağrısına ne sebep olur?” sorusunun cevabı yaşla da ilgili olabilir. Romatizmal hastalıklar, özellikle yaşlılıkta kemik ağrısının en yaygın nedenleri arasındadır. Aşırı egzersiz, aşırı spor, yaralanmalar, burkulmalar, yırtılmalar, kırıklar ve aşırı kilo alımı da ağrının nedenleri arasındadır.
Tüm vücutta kas ağrısı neden olur?
Kas ağrısı, genellikle yoğun fiziksel aktivite, kas zorlanması, kas hastalığı, stres veya küçük yaralanmalar nedeniyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir, ancak doğru yöntemlerle bu süre kısaltılabilir ve ağrı daha katlanılabilir hale getirilebilir.
Dahiliye bölümüne hangi hastalıklar için gidilir?
İç hastalıkları; Hipertansiyon, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, diyabet, tiroit, böbrek ve bağırsak hastalıkları gibi pek çok hastalığın tanısı için ilk başvurulan kliniktir.
Check-up’ta her şey çıkar mı?
Check-up sadece analiz ve muayeneden oluşan bir muayene değildir. Hastalığın başlangıcından sonra yapılan muayeneler kontrol muayeneleri değildir. Önleyici muayene sırasında sadece hastanın laboratuvar testleri incelenip değerlendirilmekle kalmaz, önleyici muayeneden önce hasta ile konuşularak daha kesin değerlendirmeler yapılabilir.
Omuz ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?
Özellikle dinlenmekle bile geçmeyen gece ağrısı, ateş, kilo kaybı ve bacaklarda güç kaybı gibi belirtiler ciddiye alınmalıdır. Sırt ağrısı çeken herkes ihtiyaç duyduğunda aile hekimine, ortopediste, fizyoterapiste, nöroloğa veya ağrı terapistine danışabilir.
Çabuk yorulma ve halsizlik neden olur?
Kronik yorgunluğun birçok nedeni olabilir. Yorgunluk bazen anemi, enfeksiyonlar, karaciğer, kalp ve böbrek yetmezliği, vitamin ve mineral eksiklikleri, metabolik bozukluklar (hipoglisemi), hormonal sorunlar (hipotiroidizm, adrenal yetmezlik) ve kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının ilk belirtisi olabilir.
Sürekli hasta oluyorum hangi doktora gitmeliyim?
Aşağıdaki belirtilerden bir veya birkaçını sık sık yaşıyorsanız bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmalısınız: Grip, sarılık, göz akının sararması, koyu renkli idrar, iştahsızlık, mide bulantısı.
Sol kaburga ağrısı için hangi doktora gidilir?
Bu belirtileri gösteren kişilerin mutlaka göğüs hastalıkları bölümüne başvurmaları ve göğüs hastalıkları uzmanlarından tedavi almaları gerekmektedir.
Kalçanın yan tarafı neden ağrır?
Kalçanın arkasından sağ veya sol bacağın yan tarafına yayılan ağrı genellikle beldeki sinir köklerinin tahrişinden kaynaklanır. Bu nedenle, sağ ve sol kalçadan bacağa yayılan ağrı genellikle siyatik ağrısından, yani sinir yolu boyunca yayılan ağrıdan kaynaklanır.
Kas ağrısı için hangi doktora gidilir?
Vücutta oluşan tüm kas ağrılarına miyalji denilebilir. Miyalji bir hastalık ismi olarak kullanılmaz. Miyalji ortopedi ve fizyoterapi polikliniklerine başvurulmasının başlıca nedenlerinden biridir.
Ortopedi doktoru hangi tahlilleri yapar?
Ortopedik ve travmatolojik hastalıklarda tanı yöntemleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
Dahiliye kas ağrılarına bakar mı?
Kas-iskelet sistemi hastalıkları: Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ağrı, kireçlenme gibi şikayetler iç hastalıkları tarafından takip edilir ve tedavi edilir.
Bütün eklemler neden ağrır?
Eklem ağrısına ne sebep olur? Eklem ağrısının yaygın nedenleri arasında artrit, bursit ve miyalji gibi sıvı keselerinin aşınması ve iltihaplanması, gut, yoğun egzersiz, burkulmalar ve yaralanmalar yer alır.
Fibromiyalji nasıl bir hastalıktır?
Fibromiyalji, beynin ve omuriliğin ağrılı ve ağrısız sinyalleri işleme şekli nedeniyle ağrıya duyarlılığın arttığı merkezi sinir sistemi bozukluğudur. Kaslarda ve ilişkili bağ dokusu yapılarında yaygın ağrı, hassasiyet ve sertlikle karakterizedir.
Algoloji bölümüne hangi doktor sevk eder?
Algoloji uzmanı veya algolog olabilmek için öncelikle anesteziyoloji ve reanimasyon, fizyoterapi ve rehabilitasyon veya nöroloji uzmanı olmanız ve bu uzmanlar tarafından yapılan yan dal uzmanlık sınavı sonucunda algoloji uzmanı olarak iki yıl eğitim alma hakkını elde etmeniz gerekir.