Siron tatlısı nerenin?
Bartın’ın yöresel yemeklerinden biri.
Tavuk siron nerenin yemeğidir?
Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen Siron, kurutulmuş hamurun suyla açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Ofisi’ne kayıtlı Siron, genellikle tavuk versiyonunda sunulur. Ravioli olarak da adlandırılan Tavuk Siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır.
Gümüşhane siron nedir?
Gümüşhane Siron, meze olarak tüketilen geleneksel bir unlu mamul olup, istenildiği takdirde sıcak veya soğuk meze olarak tüketilen yöresel bir üründür. Üretim Yöntemi: Gümüşhane Siron üretiminde hamurun bileşimi 1000 gram un, % 0,5-0,1’dir.
Siron kime ait?
Siron hangi yöreye aittir? Genellikle Gürcistan’da yapılan Siron, ülkemizde Artvin ve Sakarya’da Silor veya Silori olarak da adlandırılırken, Elazığ’da Sirin yemeği olarak da bilinir. Mantı, çeşitli Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde Ramazan iftar sofralarında yer alır.
Siron hangi şehre ait?
Siron veya Silor, kurutulan hamurun sıcak suyla açılmasıyla yapılan bir yemektir ve Gümüşhane, Erzurum, Bingöl, Artvin, Ardanuç, Bayburt, Şavşat, Şebinkarahisar, Maçka, Alucra ve Yusufeli’nde sevilir. Bingöl yöresinde yemeğe Sorina Pel adı verilmektedir.
Ziron kimin?
Bayburt yemeği lastik markası Ziron oldu. ULVİ Keskin şöyle devam ediyor: “2004 yılında kendi markamızı tasarladık. Küresel bir kelime arıyorduk. Sonunda Bayburt yöresinin meşhur yemeği Ziron’dan (yerel mantı) esinlenerek Syron Lastikleri piyasaya sürdük.
Siron kaç kalori?
Diğer boyutlar: 1 tabak – 406 kcal, 1 porsiyon – 406 kcal, daha fazlası için…
Silor sosu nasıl yapılır?
Tereyağında veya sıcak suda bekletin. 10 dakika sıcak suda beklettikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. 20 dakika sonra tereyağlı pul biber ve nane ile bir sos hazırlayın ve üstüne servis edin.
Gümüşhane’nin ne yemeği meşhur?
Gümüşhane’nin meşhur yöresel yemekleri şunlardır: Gendime pilavı, evelik dolması, kartol yahnisi, fıtfıt yahnisi, pancar kavurması, siron, fırın eriştesi, fasulye bulguru, asude kuymağı, ayvalı et yemeği, mantı çorbası, un herlesi çorbası, erişte tatlısı, muska tatlısı, kara helva, fiskıl tatlısı, fındık unu helvası.
Siron kaç lira?
SİRON 500 Gr – 140,00 TL – En ucuz fiyatlarla Gümüşhane Pestil’de.
Siron hangi dilde?
Chiron, adını Yunan mitolojisindeki sentor Chiron’dan alır.
Siron hamuru nedir?
Çok pratik bir lezzet olan siron aslında kendi yufka hamurundan yapılıyor. Ama yufkayı kolay kolay bulamıyorsanız bizim yaptığımız gibi taze yufka ile de çok lezzetli oluyor. Üzerine yoğurt ve yağ dökülen tariflerden farklı olarak bu sefer yoğurt yerine sulandırılmış, süzme yoğurt ve sarımsak kullanıyoruz.
Siron Ermeni mi?
Aynı yemeğin Karadeniz ve Elazığ’da çok benzer isimlerle yerel bir yemek olarak bilinmesi, benim için Ermeni kökenli bir lezzet olduğu iddiasını güçlendirdi. Karadeniz bölgesinde ve ticaret bölgelerinde, özellikle Batı Karadeniz bölgesinde Ziron Deyu olarak da bilinir.
Siron mu siron mu?
Bayburt yemek kültürünün vazgeçilmez lezzeti olan ziron, bazı yörelerde siron olarak da adlandırılmaktadır. Karadeniz bölgesinde oldukça meşhur olan ziron, bir Gümüşhaneli girişimci tarafından “siron” ismiyle markalaştırılarak resmen Gümüşhane’ye ait olduğu belirlenmiştir.
Şıllık tatlısı hangi şehre ait?
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “ıslak” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir.
Siron nerede?
Gümüşhane ve çevresinde “siron” ve “ziron” olarak bilinen meşhur böreğin hamuru, yufka olarak açılıyor, katlanıyor, daire yerine dikdörtgen prizma şeklinde kesiliyor ve yaklaşık on günde kurutularak sironlara, torbalara veya teneke kutulara dolduruluyor.
Kafkas siron nedir?
Siron, ziron, sirın, silor gibi isimlerle de bilinen, milföy hamurundan yapılır. Siron Phyllo’nun hazırlanması oldukça zor ve zaman alıcıdır. Kafkas markası sizin için ev yapımı tadında Siron Phyllo üretiyor.
Siron kaç TL?
SİRON 500 Gr – 140,00 TL – En ucuz fiyatlarla Gümüşhane Pestil’de.